B ezonyám, bezonyám.. ezitten az ELYSIUM és a csapattagok története. Nézzük csak!

A legelső lépés a zenélés felé, 1998 tájékán történt meg. Négy rapszerető (akkor még) fiatal csóka elhatározta, rapbandát alapít. Az ötlet kiagyalója nem volt más, mint MC Boby, Tompy G, MC Tapa és CS (anno Chewie). 'szal, négy fiatal, pár tucat szöveg és egy nagy adag elszántság: ennyi kellett, hogy megalakuljon a 45MAGNUM. A csapat zenésze Alvári Isti (PULZ) volt, mindenki megelégedésére. Ugyancsak jól tolta a fiú a beat-eket.. és nem csak a rap műfajban. =) Idejekorán, még az első közös fellépés előtt, CS a csapaton kívül találta magát (nők, talán lustaság, kitudja..) akit utána nemsokára MC Tapa követett. Boby és Tompy még egy ideig kitartott (Fila Rap Jam, ez-az-amaz) végül teljesen szétesett a csapat. Felmutatható eredmény egy elkészült de kiadatlan album.

P ár évre rá, 2001-ben újjáéledt a csapat, immáron B&M néven, melynek tagjai MC Boby (rap+szövegek) és Meszes "Mescow" Zsolt (zene) voltak. (CS valahol ott sündörgött ismét, pár szöveget bedobva a közösbe, és próbálkozott zeneírással). A formáció 2006 vége körül bomlott fel, Mescow folyamatos elfoglaltsága, munkája miatt. Felmutatható eredmény egy elkészült de kiadatlan album Hip-Hop Nemzedék címmel (letölthető a FUCKYOU.HU oldalról a -B&M- menüpontja alatt) valamint még egy pár dal.

M C Boby (miután CS összehozta a nagy sikerű "Bocibőr kabát" c. szerzemény szövegét valamint instrumentális alapjait) javaslatára, immáron stabil két taggal, harmadszorra is újjáéledt a csapat, ezúttal ELYSIUM-ként. Két év kemény munka, rengeteg gyakorlás, néhány dal felvétele és még több gyakorlás után, 2009 januárjában lezajlott az első fellépés, relatíve sikerrel. Azóta még három fellépés megvolt (2009 áprilisig).
Köszönjük azoknak, akik eljöttek hozzánk a meghívásra, megtiszteltek bennünket jelenlétükkel és műsorukkal! PANDEMONIUM (Dózi, Lacek, Lincoln) - FRIIX (Gyurma, Lincoln, Dózi) - G-RECORDS (G-Za, G-Lew, M-Stick)

A dalok folyamatosan készülnek, sajnos egyelőre korrekt stúdió használata nélkül: addig is, kénytelen beérni mindenki a sufni-rekordokkal.. xd
Mint idővel kiderült, mások is űzik a rap mesterségét kicsiny városunk, SZIGETVÁR határain belül. Példának okádék, MC SLINK a baszóka, és a TÜR STREET FAMILY (Waccsy, Light) - 'szal kilátásban van pár közös fellépés, és feat. (...)


S zóljunk hát kicsit bővebben az ELYSIUM-ról, ha már itt ez a bijó. =) ..és mostantól az írási módban átváltok egyes szám első személyre, rám, azaz CS-re. Egyszerűbb fogalmazni.. xd

"Élüszion, latinosan Elízium olyan túlviági hely a görög mitológiában, ahol azok kaptak helyet, akik az istenek kedvencei voltak életükben. Gyakran nevezték a boldogok mezejének is, mivel az itt lakók gond és baj nélkül éltek, és sohasem éreztek fáradtságot, éhséget vagy szomjúságot."

N os, a név Boby bátyánk találmánya/szerzeménye. Hogy honnan jött, ki tudja. De jól hangzik. =) A csapat atyja tehát Boby, aki szövegeket ír és reppel mint állat. Néha támadnak fasza ötletei, például a legutóbbi az volt, hogy vegyünk egy midi-billentyűzetet.. \O/ végre..!

A csapat zenegyártója CS (azaz jómagam). Stílusom vélhetően - több visszajelzés alapján - egyedi, zeném tükrözi feldúlt és sekélyes lelkivilágomat valamint a törekvésemet a szar, unalomig ismételt egy darab 4/4-es ütem lecserélésére, valódi dallamokra.. A zenélés mellett persze szövegeket írok (ha komoly témájú a dolog, akkor nagy valószínűséggel nem én követtem el - lételemem a hülyeség, nem enged a markából.. xd) és Boby mellett bőszen, vörös fejjel próbálok reppelni. Reppelgetgetni. Látszik szépen a háttérképen.

I gyekszünk nem hasonulni a hazai szardobálós-álgengszteres underground csapatokkal.. persze becsúszhat egy-egy gonoszul fikázós, ámde sohasem kurvaanyázós dal.. ha mégis valakinek a muterját sértően emlegetjük, annak komoly oka kell hogy legyen.. xd
Szigorúan vesszük a rapszakmában ránk szabott feladatokat, sőt, még azon is túl. Vállalunk fellépést, szűz,-kiéhezett lányok megjavítását, sör/pálinka eltűntetést, felhőtlen szórakozást, hétalvást.. xd

N agy vonalakban, ezek lennénk mi.. asszem. De mint minden a világon, mi is megváltozhatunk. Lehet hogy a jövő héten már pánk vagy rokkbanda leszünk. Mondjuk bebaszna, de nincs kizárva.. xdd

írta: CS @ ELYSIUM
utoljára szerkesztve: 2009.04.23.